RHMZ: Stiže topli talas iz Afrike, temperature i do 38 stepeni

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2016, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ: Stiže topli talas iz Afrike, temperature i do 38 stepeni

Zbog priliva toplijeg vazduha sa severa Afrike i Mediterana, u Srbiji će temperatura, od četvrtak, 16. juna u većini mesta prelaziti 35 stepeni, rečeno je danas Beti u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ)

RHMZ je u saopštenju upozorio i da se do kraja sedmice očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme za ovo doba godine.

U četvrtak je prognoziorana maksimalna temperatura u većini mesta od oko 35 stepeni uz pojačan južni i jugoistočni vetar. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

U petak, 17. juni i za dane vikenda očekuje se maksimalna temperatura od 35 do 38 stepeni "a na severozapadu uz lokalni razvoj oblačnosti mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom uz manji pad temperature".

RHMZ je za Beogradu, za četvrtak prognozirala maksimalna temperatura od oko 34 stepena uz pojačan južni i jugoistočni vetar.

U petak će biti još toplije, oko 37 stepena, dok se za dane vikenda očekuje manji pad temperature.

"Do porasta temperature dolazi zbog priliva toplijeg vazduha sa severa Afrika i iz Mediterana i to je uobičajno za ovo doba godine", rekla je Beti dežurni prognostičar u RHMZ Aleksandra Arsić.

U Srbiji je prethodnih dana bilo između 25 i 28 stepeni, uz povremene kiše pri čemu je tokom noći i jutra bilo dosta hladnije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U petak i do 38 stepeni

Izvor: Beta, 14.Jun.2016

Zbog priliva toplijeg vazduha sa severa Afrike i Mediterana, u Srbiji će temperatura, od četvrtak, 16. juna u većini mesta prelaziti 35 stepeni, rečeno je danas Beti u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ)RHMZ je u saopštenju upozorio i da se do kraja sedmice očekuje pretežno sunčano...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.