RHMZ NIŽE UPOZORENJA: Sledi naglo pogoršanje! Sneg će OKOVATI ove delove Srbije, a evo šta je najavljeno za Beograd

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2023, 23:31

RHMZ NIŽE UPOZORENJA: Sledi naglo pogoršanje! Sneg će OKOVATI ove delove Srbije, a evo šta je najavljeno za Beograd

U noći između subote i nedelje očekuje se prelazak kiše u slab sneg, dok će sutra biti osetno hladnije.

Posle rekordnih +22 stepena prvog i drugog decembarskog dana, večeras će se prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kišom sa područja Beograda i Banata premeštati ka istočnoj i centralnoj Srbiji, a tokom noći zahvatiće i južne predele naše zemlje, dok će temperatura biti u padu, saopšitili su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kišom sa područja Beograda i Banata premeštaće se ka istočnoj i centralnoj Srbiji, a tokom noći zahvatiće i južne predele naše zemlje. Temperatura će biti u padu a vetar u skretanju na severozapadni - navodi se u RHMZ najavi.

Kako su meteorolozi objasnili, tokom noći između subote i nedelje sa padom temperature kiša će preći u slab sneg ponegde u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije, a slab sneg je sutra ujutru moguć ponegde i u nižim predelima zapadne i cetralne Srbije.

U nedelju (03.12.) osetno hladnije sa maksimalnom temperaturom od 3 na severu do 9 °S na jugu zemlje.

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod najavio je da posle rekordnih +22 stepena prvog i drugog decembarskog dana, u Srbiji možemo očekivati jako zahlađenje već uveče 2. decembra.

Radi se o prilivu osetno hladnijeg vazduha koji se trenutno nalazi u severnoj i srednjoj temperaturi, kaže Slobodan Sovilj, načelnik Nacionalnog centra za hidrometeorološki sistem, rane najave i upozorenja u RHMZ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.