RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE ZA ČITAVU SRBIJU: Očekuje nas provala oblaka, pojedini delovi zemlje na udaru!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 15:51

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE ZA ČITAVU SRBIJU: Očekuje nas provala oblaka, pojedini delovi zemlje na udaru!

Najavljeno jako nevreme u pojedinim delovima Srbije

Republički zavod za hidrometeorologiju Srbije izdao je hitno obaveštenje o intezivnim pljuskovima i mogućem padanju grada na teritoriji naše zemlje. Kako su naveli u saopštenju na sajtu, na području Srbije, u narednih sat vremena očekuju se pljuskovi praćeni gradom i grmljavinom.

Kao najugroženiji delovi zemlje navode se područje opštine Loznica, kao i područje srednjeg Banata, gde će padati intenzivni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pljuskovi s grmljavinom, dok je lokalno moguć i grad.

Za kratki vremenski period pašće od 20 do 40 mm za kratko vreme, navodi se u upozorenju.

RHMZ dodaje da se očekuje i grad sa olujnim vetrom!

Kruševac kraj oluje od jedno pola sata pic.twitter.com/qf3PUfGOe0

— tradeta (@tradeta1) July 2, 2020

Inače, sinoć je jako nevreme praćeno jakim vetrom i gradom pogodilo Kruševac.

Pre toga, jako nevreme je pogodilo i Loznički kraj.

Meteorolog Nedeljko Todorović je u jutarnjem programu TV Prva govorio o vremenskim projektima čiji smo svedoci poslednjih dana, ali i o tome kakve nas temperature očekuju ovog leta.

- Pod uticajem ciklona biće dosta pljuskova popodne, uveče i noću, reč je o lokalnim oblacima koji nose veliku količina padavina, a može da bude grada i olujnog vetra, i to sve tokom oba meseca leta, jula i avgusta. Samo je pitanje koliko će ove nepogode biti česte - rekao je Todorović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Hitno UPOZORENjE RHMZ-a: Stiže jako nevreme sa pljuskovima i gradom, na udaru će posebno biti OVI DELOVI SRBIJE

Izvor: Večernje novosti, 03.Jul.2020

Republički zavod za hidrometeorologiju Srbije izdao je hitno obaveštenje o intezivnim pljuskovima i mogućem padanju grada na teritoriji naše zemlje Republički zavod za hidrometeorologiju Srbije izdao je hitno obaveštenje o intezivnim pljuskovima i mogućem padanju grada na...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.