RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Stiže nam HLADAN TUŠ - u pojedinim delovima Srbije očekuje se SNAŽNO NEVREME

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020, 17:36

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Stiže nam HLADAN TUŠ - u pojedinim delovima Srbije očekuje se SNAŽNO NEVREME

Pojedini delovi Srbije danas će zateći pljuskovi sa grmljavinom

Vrelim beogradskim ulicama uskoro sledi "kupanje", ako je suditi prema poslednjim najavama meteorologa.

Međutim, hladan tuš će zaobići pojedine delove prestonice.

- Na široj teritoriji Beograda lokalno kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom - najavljuju na sajtu Republičkoh hidrometeorološkog zavoda. Padavine neće zaobići još nekoliko delova Srbije.

- U toku popodneva u delom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << centralnim, jugozapadnim, južnim i jugoistočnim krajevima ponegde kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom - dodaje se u najavi RHMZ.

Trenutna temperatura u glavom gradu je 30 stepeni Celzijusa, ali je subjektivni osećaj da je za pet stepeni toplije. Najhladnije je trenutno na Kopaoniku sa 15 stepeni, a najtoplije u Zrenjaninu gde je izmereno 33 stepena.

U većem delu zemlje na snazi je žuti mereoalarm osim u Bačkoj gde je proglašen zeleni.

- Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objašnjenje je značenja žutog meteoalarma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.