RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE Crveni alarm za ovaj deo Srbije, vrlo je opasno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2023, 20:06

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE Crveni alarm za ovaj deo Srbije, vrlo je opasno!

Crveno upozorenje, koje znači da je vreme vrlo opasno, upaljeno je u Banatu zbog jakog vetra.

Nestabilno vreme nastavlja se i tokom večeri, a prema najavama RHMZ, u pojedinim delovima zemlje padaće obilna kiša.

- Tokom večeri i noći, kao i sutra u prvom delu dana, na jugu i istoku Srbije očekuju se kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, sa uslovima i za veću količinu padavina, od 20 do 40 mm, lokalno i više - navodi se na sajtu RHMZ.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />U celoj Srbiji danas je na snazi meteo alarm zbog jakog vetra, kiše, grmljavine i visoke temperature.

Crveno upozorenje, koje znači da je vreme vrlo opasno, upaljeno je u Banatu zbog jakog vetra.

Prognostičari hrvatskog DHMZ-a izdali su za petak crveno upozorenje za riječko, kninsko i splitsko područje zbog grmljavinskog nevremena praćenog olujnim vetrom i ponegde mogućeg grada, izvestio je Direktorat civilne zaštite.

Za deo Hrvatske izdato je narandžasto upozorenje, zbog jakog vetra i mestimično obilne kiše i izraženih pljuskova praćenih grmljavinom, a prema najnovijim najavama, novi talas padavina može se očekivati u nedelju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Ova dva dela Srbije da se spreme za snažno nevreme: Pašće ogromna količina kiše

Izvor: Blic, 03.Nov.2023

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje za večeras na kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom na jugu i istoku Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.