RHMZ IZDAO ČAK DVA UPOZORENJA ZA DANAS: Ali tek od sutra nas čeka NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 08:28

RHMZ IZDAO ČAK DVA UPOZORENJA ZA DANAS: Ali tek od sutra nas čeka NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Jedno upozorenje se odnosi na Srbiju, a drugo na Beograd.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) jutros je na svom sajtu izdao dva upozorenja - jedno koje se tiče Srbije, a drugo Beograda.

U svojoj vremenskoj prognozi, RHMZ upozorava na izrazito visoke temperature u narednom periodu.

Tokom druge dekade jula u Srbiji veoma toplo, piše RHMZ na svom sajtu.

- Temperatura će danas (14.07.) biti u kratkotrajnom padu (za 5 do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 7 stepeni) i očekuje se u intervalu od 29 do 33 °C, a zatim će ponovo uslediti porast temperature, pa se u nedelju i u prvoj polovini naredne sedmice (16 - 20.07.) ponovo očekuju dnevni maksimumi od 35 do 40 °C. U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 °C - stoji u upozorenju.

RHMZ takođe navodi da će tokom druge dekade jula i u Beogradu biti veoma toplo.

- Temperatura će danas (14.07.) biti u kratkotrajnom padu (za 5 do 7 stepeni) i očekuje se oko 30 °C, u subotu (15.07.) oko 35 °C, a u nedelju i u prvom delu naredne sedmice (16 - 20.07.) ponovo od 37 do 39 °C - kaže RHMZ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.