RHMZ IZBACIO NOVO UPOZORENJE: Ovi delovi Srbije biće na UDARU LEDENE KIŠE

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 15:05

RHMZ IZBACIO NOVO UPOZORENJE: Ovi delovi Srbije biće na UDARU LEDENE KIŠE

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno.

Republički hidroemteorološki zavod objavio je upozorenje na lokalnu pojavu ledene kiše, sutra na području jugozapadne u istočne Srbije.

Sutra ujutro na jugozapadu, a po podne i uveče ponegde i na istoku Srbije, moguća je lokalna pojava kiše, koja će se lediti na tlu, navodi se u upozorenju.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno i hladno, u nižim predelima s kišom, ponegde i sa susnežicom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i snegom, a na planinama sa snegom uz ponovno stvaranje ili manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Vetar slab do umeren, promenljiv, u košavskom području umeren i jak istočni i jugoistočni, po podne i uveče u slabljenju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od -2 do 4 °C, najviša od 2 do 8 °C. U Beogradu će ujutro biti umereno, a tokom dana potpuno oblačno i hladno. Pre podne uglavnom suvo, zatim s kišom, koja će kasnije po podne ili uveče kratkotrajno preći u susnežicu i sneg.

Jugoistočni vetar biće u slabljenju, još ujutro jak, a po podne u skretanju na jugozapadni. Najniža temperatura oko 1 °C, najviša oko 3 °C, saopštio je RHMZ.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u četvrtak će biti oblačno i hladno s kišom, susnežicom i snegom.

Na planinama manje povećanje, a u nižim predelima, južnije od Save i Dunava, ponegde kratkotrajno formiranje manjeg snežnog pokrivača.

U petak se slabe padavine očekuju još ponegde u brdsko-planinskim predelima, a uveče i tokom noći doći će i do delimičnog razvedravanja. Zatim umereno do potpuno oblačno, u većini mesta biće suvo, samo početkom sledeće sedmice ponegde s kišom, kada će doći i do porasta temperature.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.