RHMZ: Danas povećanje snežnog pokrivača, evo do kada će temperature biti ispod nule!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2020, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ: Danas povećanje snežnog pokrivača, evo do kada će temperature biti ispod nule!

U Srbiji danas temperatura neće preći pet stepeni.

U toku dana, u istočnim i južnim, a ponegde i u centralnim krajevima zemlje, vlažan sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača od 5 do 10 cm, naročito u brdsko-planinskom području, najavio je RHMZ.

Kako dodaju, do subote slab prizemni mraz, a u sredu, četvrtak i petak ujutro u većini krajeva i slab mraz na 2 m visine.

U Srbiji danas najviša temperatura do pet stepeni, na severu suvo, u ostalim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krajevima mestimično sa snegom.

Više padavina očekuje se na jugu i istoku kao i u planinskim predelima gde ce doći do formiranja odnosno povećanja visine snežnog pokrivača. Tokom noći očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar, u planinskim predelima povremeno jak, istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 0, najviša dnevna od 1 do 5 stepeni.

U Beogradu tokom dana pretežno oblačno i hladno, veći deo dana suvo. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 0, najviša dnevna oko 4 stepena.

Sneg u Nišu

U Nišu je prvog dana aprila pao sneg, a u noći između marta i aprila, prema rečima Stojana Spasica iz Zimske službe, tri ekipe koje su radile preko noći bacile su 4,5 tone soli.

Spasić je kazao da su ekipe od jutros u višim delovima grada i u selima navodeći da se sneg brzo topi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.