RFZO: Anita ide na operaciju u Beč!

Izvor: B92, 16.Avg.2013, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RFZO: Anita ide na operaciju u Beč!

Beograd -- Upravni odbor RFZO doneo odluku da svim građanima omogući, na osnovu konzilijarne odluke, transplantaciju srca u inostranstvu.

Prema tome Anita Balaž, na osnovu Odluke nadležnog konsultanta iz bolnice AKH iz Beča, može odmah da ide na lečenje i transplantaciju srca i pluća o trošku ovog Fonda, odnosno države Srbije.

Upravni odbro RFZO konsultovao se sa Ministarstvom zdravlja i direkcijom Fonda i doneo je odluku da se svim građanima, na osnovu konzilijarne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluke nadležne Komisije, omogući lečenje putem transplantacije srca, saopštila je Informativna služba RFZO.

U saopštenju Informativne sluzbe RFZO navedeno je da je odluka doneta na vanrednoj sednici Upravnog odbora RFZO-a, na veliko zalaganje direktora RFZO-a prof. dr Momcila Babića, čime je nađeno rešenje i da mala Anita ide na lečenje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anita Balaž može na transplataciju u Beč

Izvor: Blic, 16.Avg.2013

Profesor doktor Vlada Đukić, državni sekretar Ministarstva zdravlja, izjavio je za "Blic" da se pokazalo da to Ministarstvo nije dalo lažna obećanja i da će po ubrzanoj proceduri, već u ponedeljak, izmene pravilnika uputuiti Vladi na usvajanje...- Već 22. avgusta u Srbiju dolazi dr Arnold Cukerman,...

Nastavak na Blic...

RFZO: Anita Balaž može na transplataciju u Beč

Izvor: Blic, 16.Avg.2013

Na osnovu konsultacija sa Ministarstvom zdravlja i direkcijom Fonda, Upravni odbor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) doneo je danas odluku da se svim građanima omogući na osnovu konzilijarne odluke nadležne Komisije lečenje putem transplantacije srca...Prema tome Anita Balaž, na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.