Izvor: B92, 09.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REZULTAT VANDREDNIH LOKALNIH IZBORA IZNENADIO SVE

Beograd -- Posle vanrednih lokalnih izbora lideri najjacih politickih grupacija, DSS, DOS i SPS, trudili su se da pokazu da su bas oni najbolje prosli na izborima. Medjutim, razloga za neko veliko zadovoljstvo nema ni na jednoj strani. SPS vise nema natpolovicnu vecinu u nekada "svojim gradovima", DSS nije uspela da osvoji biracko telo SPS i tako uzme vlast u ovim sredinama, a celnici DOS, iako likuju sto odvojen nastup DSS nije doneo ocekivan uspeh, svesni su ne bas sjajnog svog rezultata, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a strahuju i od neminovnih i verovatno dugih pregovora sa strankom predsednika Kostunice o formiranju lokalnih organa vlasti.

Danilo Radojkovic, clan opstinskog odbora DSS u Petrovcu na Mlavi, jedan od sagovornika "YUtopije" u petak, kaze da je DSS odvojenim izlaskom na izbore potcenila SPS i da je to osnovni razlog sto je u ovom mestu DOS dobila 9, DSS 12, a SPS cak 22 odbornicka mesta. "Taj rezultat je i nas iznenadio jer smo procenjivali da je situacija u birackom telu malo drugacija, da je vreme od godinu dana uslovilo da dodje i do promene u birackom telu i da SPS vise nije partija koja moze da napravi znacajan rezultat. To nas je osokolilo da izadjemo ovako kako smo izasli i mislim da je ta deoba glasova omogucila socijalistima da naprave ovakav rezultat. Njihovo realno stanje ili realna snaga su daleko ispod toga", rekao je Radojkovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.