Izvor: B92, 15.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REVIDIRANI UGOVORI U TELEKOMU

Beograd -- Posle objavljivanja informacije da je u protekle 2 godine prihod od koriscenja linija sa pozivnim brojem 041 iznosio milijardu dinara, jasno je da je neko od tog biznisa zestoko profitirao, ali ko - jos nije poznato. Sindikati Telekoma tvrde da su najvise novca pokupili ljudi bliski bivsoj vlasti, koji su i bili zakupci tih linija, a da je Telekom najveci gubitnik. To je potvrdio i predsednik Upravnog odbora te kompanije Dragor Hiber, ali je naveo da Telekom tim povodom nece nista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preduzimati, vec da su na potezu pravosudni organi. Hiber je, medjutim, dodao da su zbog gubitaka Telekoma u proteklih godinu dana revidirani ugovori sa firmama koje koriste linije 041. "Ugovori su bili zakljuceni na duge rokove, zbog cega ih je bilo tesko raskinuti, ali ih je nova uprava skratila na sest meseci, dok je prihod Telekoma povecan sa 12 na oko 40 odsto", rekao je Hiber na konferenciji za novinare G17 instituta.

"Nakon ovih mera koje su preduzete, zakljucena su dva ugovora protivna izricitim naredjenjima direktora i zamenika generalnog direktora da se revizija tih ugovora da se mogu menjati tako sto ce se zakljuciti na sest meseci, zakljucena su dva ugovora sa kompanijama informacione tehnologije i teleport na period od pet godina uz postovanje drugog dela tog uputstva da udeo Telekoma ne moze biti manji od 40% i to je postovano. Od kada je promenjena uprava Telekoma nema novih kompanija koje su usle u taj sektor", rekao je Hiber.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.