RENOVIRANJE PROIZVODNIH HALA FABRIKE ELAN

Izvor: Kurir, 01.Nov.2011, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RENOVIRANJE PROIZVODNIH HALA FABRIKE "ELAN"

PRIJEPOLJE - U Hemijskoj industriji "Elan" u Prijepolju počelo je renoviranje jedne od postojećih proizvodnih hala u kojoj bi uskoro trebalo da počne proizvodnja zaptivnih masa i zaštitnih premaza za automobilsku industriju.

Pripreme za renoviranje jedne od postojećih fabričkih hala su odmakle i uskoro će uslediti osnivanje zajedničkog preduzeća sa italijanskom kompanijom "Vanjone i Boeri" iz Torina sa kojom je nedavno potpisan Memorandum o razumevanju.

Direktor "Elana" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Goran Sekulić rekao je da će u novoj fabrici, gde će "Elan" imati 70 odsto vlasništva, biti posla za 50 radnika, s tim što će u nju preći i deo radnika iz starih pogona.

"Elan" trenutno zapošljava 85 radnika i raspolaže sa 13.000 kvadrata poslovnog prostora kao i fabričkim krugom na četiri hektara, sa kompletnom infrastrukturom. Italijani će u opremu uložiti milion evra i uz svoju tehnologiju obučiti radnike.

"Zadržaćemo sadašnji proizvodni program, a nove komponente plasirati na domaće tržište, pre svega u "Fijatovu" fabriku automobila u Kragujevcu, kao i na inostrano tržište. Očekujemo, svakako, da i država pomogne u obezbeđivanju obrtnih sredstava potrebnih za start zajedničkog preduzeća", rekao je Sekulić.

To je načelno i dogovoreno u Ministarstvu za ekonomiju i regionalni razvoj gde je, prema rečima Sekulića, nedavno i potpisan memorandum o razumevanju sa italijanskim partnerom.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Renoviranje proizvodnih hala fabrike "Elan"

Izvor: Glas javnosti, 02.Nov.2011, 07:11

PRIJEPOLJE - U Hemijskoj industriji "Elan" u Prijepolju počelo je renoviranje jedne od postojećih proizvodnih hala u kojoj bi uskoro trebalo da počne proizvodnja zaptivnih masa i zaštitnih premaza za automobilsku industriju...Pripreme za renoviranje jedne od postojećih fabričkih hala su odmakle...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.