Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REM: Televizije Prva i O2 tokom marta 263 puta prekršile Zakon o oglašavanju

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) podnelo je Prekršajnom sudu zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv televizija Prva i O2 zbog "263 prekršaja Zakona o oglašavanju u martu", prenelo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Pozivajući se na saopštenje objavljeno na sajtu REM-a, UNS je preneo da je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv TV Prve podnet zato što je u programu te televizije tokom marta bilo "157 prekršaja Zakona o oglašavanju".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
REM je u zahtevu naveo i da je TV Prva u martu prekršila član 35 stav jedan Zakona o oglašavanju u kome je propisano da "u okviru jednog punog sata emitovanog programa komercijalnih pružalaca medijske usluge, TV oglašavanje i TV prodaja ne mogu zauzimati više od 20 odsto vremena u okviru jednog punog sata".

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Radio-difuznog preduzeća B92 a.d, vlasnika televizije O2, REM je podneo zbog "106 prekršaja Zakona o oglašavanju".

REM u zahtevu je naveo i da je O2, kao i TV Prva, prekršio član zakon u kome je propisano da "u okviru jednog punog sata emitovanog programa komercijalnih pružalaca medijske usluge, TV oglašavanje i TV prodaja ne mogu zauzimati više od 20 odsto vremena…u okviru jednog punog sata".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.