REKORD MI: Bekriću zlato u trci na 400 metara sa preponama

Izvor: Kurir, 29.Jun.2013, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKORD MI: Bekriću zlato u trci na 400 metara sa preponama

Srpska atletičarka Dragana Tomašević osvojila je srebrnu medalju u bacanju diska

MERSIN - Srpski atletičar Emir Bekrić osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 400 metara sa preponama na Mediteranskim igrama u Mersinu.

On je do najsjajnijeg odličja došao u vremenu od 48,83 sekunde, što je i rekord Mediteranskih igara.

Drugo mesto i srebrna medalja pripali su Alžircu Miludu Rahmaniju sa vremenom 49,34 sekundi, dok je bronzu osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Francuz Ugo Grijas (49,92).

"Osećaj je neverovatan, ostvario sam jedan od svojih snova. Dugo godina sam priželjkivao da trčim manje od 49 sekundi, verovao sam u sebe i konačno mi se san ostvario. Postavio sam novi rekord Mediterana i nacionalni rekord. Sada sam među elitom, među svetskim atletičarima", rekao je Bekrić.

Srpska atletičarka Dragana Tomašević osvojila je srebrnu medalju u bacanju diska. Ona je do odličja došla zahvaljujući hicu od 61,88 metara.

Zlatnu medalju osvojila je Hrvatica Sandra Perković (66,21 m), dok je bronzana medalja pripala Grkinji Hrisoli Ananostopulu (55,01 m).

"Zadovoljna sam plasmanom, ne toliko rezultatom. Radili smo dosta, očekivali više. Do zlata je bilo teško doći jer je bacala olimpijska šampionka Sandra Perković, postavila je novi rekord takmičenja. Zadovoljna sam što i sa trećih uzastopnih Mediteranskih igara donosim medalju Srbiji", rekla je Dragana Tomašević.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.