REKORD: Dece u vrtićima nikad više

Izvor: Mondo, 12.Jul.2018, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKORD: Dece u vrtićima nikad više

Novu radnu godinu u beogradskim vrtićima započeće sa nikad većim obuhvatom dece predškolskim obrazovanjem - oko 70 odsto.

Foto: Mondo/Marko Tanasković Ilustracija

"Pre samo pet godina taj obuhvat je iznosio oko 45 odsto", rekao je danas sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Prema najnovijim podacima, u beogradske državne vrtiće ide 59.685 dece dok Grad Beograd na današnji dan za 14.716 dece refundira deo troškova boravka u 282 privatna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vrtića, saopšteno je iz Sekretarijata.

Subvencije za privatne vrtiće i dalje, ali...

To znači da je u ovom trenutku u beogradskim vrtićima predškolskim obrazovanjem obuhvaćeno 74.401 dete. To je skoro 27.000 dece više nego pre samo pet godina i rezultat je isključivo napora Grada Beograda da stvori što više mesta - rekao je Gak.

On je objasnio da poslednje procene Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da u Beogradu živi 106.709 mališana uzrasta od jedne od šest godina, te da je cilj Grada Beograda da za sve njih bude mesta u vrtićima.

"Idemo ka tom cilju lagano, Beograd bez liste čekanja je moguć i radimo sve da je što pre ukinemo", zaključio je Gak.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.