Izvor: B92, 25.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKONSTRUKCIJA REPUBLICKE VLADE?

Reagujuci na saopstenje Kolegijuma republicke vlade, funkcioner DSS Dusan Prorokovic izjavio je za B92 da su neke afere vec duze vreme poznate srpskim medijima, ali da se o tome mnogo cutalo i da su neke od tih afera zataskavane. 'Nama to nije u interesu jer to nije put u reforme, to je put u anarhiju', rekao je Prorokovic. 'Premijer ako zeli nesto da objasni moze da objasni kako putuje necijim privatnim avionom u sluzbene posete, kako moze da izjavi da je koriscenje tog aviona placeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a vlasnik aviona izjavi da on ne naplacuje letove premijera jer je Srbija u teskoj ekonomskoj situaciji, kako neko moze da donese odluku o izrucenju 2 nasa gradjanina ilegalno, tajno, protivustavno, nezakonito i zaverenicki, kako je moguce da Kolegijum Vlade ne raspravlja ko je od funkcionera vozeci policijski 'audi' 8 napravio lancani sudar na autoputu u kome je bilo vise povredjenih, a pocinjena je steta od nekoliko stotina hiljada maraka, kako neko iz vlasti moze protivzakonito da preproda televizijsku frekvenciju velikoj novinskoj kuci sa inostranim osnivackim kapitalom', upitao je Prorokovic. On je postavio pitanje zasto se pravosudni organi nisu oglasili po bilo kom od ovih osnova i zasto niko nije demantovao to sto je on rekao. Prorokovic je ipak izrazio nadu da ce se ove teme naci na dnevnom redu svih nadleznih institucija, kako drzavnih, tako i koalicionih, unutar DOS.

Premijer Srbije Zoran Djindjic kategoricki je odbacio optuzbe da u republickoj vladi ima korupcije. 'Postoje oni koji izrazavaju generalno nezadovoljstvo Vladom, a ne mogu da kazu sta im to konkretno ne odgovara. To je cista demagogija', rekao je Djindjic, cija je izjava objavljena na zvanicnom internet sajtu Vlade Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.