Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2021, 09:11

"REKLA MI JE DA UNIŠTIM DOKUMENTA I OBRIŠEM SVE SA RAČUNARA" Brutalna ispovest policajca - ispričao šta je sve našao u Dijaninim spisima (VIDEO)

Dijana Hrkalović je od Ljubičića, samo nekoliko dana nakon što je stupio na poziciju zamenika načelnika Odeljenja za trhničku podršku, tražila da uništi sve dokumente koje su se nalazili u njenom kabinetu.

Policajac Aleksandar Ljubičić, koji je trenutno na poziciji kriminalističkog inspektora u Službi za ratne zločine, odbio je da izvrši usmeno naređenje nekadašnje državne sekretarke Dijane Hrakalović koje je glasilo - Uništi sva dokumenta iz mog kabineta!
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Aleksandar Ljubičić kaže da su njegove sumnje, ne samo u sposobnosti već i u iskrene namere državne sekretarke (koja je 2014. godine, kada mu je bila nadrežnna bila na poziciji zamenika šefa kabineta ministra policije Nebojše Stefanovića) kada je reč o vođenju najuticajnijeg ministarstva u zemlji, počele su već te 2014 godine, u decembru.

Naime, Dijana Hrkalović je od Ljubičića, samo nekoliko dana nakon što je stupio na poziciju zamenika načelnika Odeljenja za tehničku podršku, tražila da uništi sve dokumente koje su se nalazili u njenom kabinetu!

Tražila je uništim sva dokumenata iz njenog kabineta, one u plakarima i paralelno sa tim da obrišem hard disk njenog računa koji je koristila. Rekla mi je da ide na put, mislim da je išla na Siciliju. Da neće biti tu neko vreme, da ne zna na koje radno mesto će se vratiti, ali da poštujem njenu želju, naređenje... Ona je otišla, ja sam sa sekretaricom ušao u kabinet, u kojem se nalazilo nekoliko kesa, vreća, crnih džakova, u koje je sekretarica pakovala dokumenta, fascikle, papire, CD-ove... Nije vršila uvid u to. Niti ja, niti ona. Seo sam za Dijanin računar, video sam da ima mnogo podataka i u tom trenutku sam odlučio da to ne uništim, već da prebacim na USB. Isključivo iz profesionalnih razloga samo to uradio jer sam naučen da se određeni podaci ne uništavaju tek tako, da prvo treba da se preispita sve... - priča Ljubičić.

Ovaj hrabri policajac objašnjava da je sačekao kraj radnog vremena kako bi iz zgrade izneo vreće sa dokumentacijom, koja je sačuvana do dan danas.

Dokumenta nisu uništena. U skladu sa bezbednosnim principima ja sam ih pravovremeno obezbedio. Dijana Hrakalović me je kasnije pozvala i samo pitala jesam li uradio ono što je rekla, ja sam rekao da jesam i prekinula je vezu - otkriva Ljubičić, koji kaže da je sve iz Dijaninog kabineta sačuvao zbog svoje prve sumnje u njene namere, odnosno kada mu je naredila da uradi negativne bezbednosne provere za obezbeđenje Andreja Vučića, brata Aleksandra Vučića!

Četiri fizička lica su podnela zahtev nadležnim policijskim stanicama za nošenje oružja, a Hrakalovićeva je tražila da te provere ne budu zavedene i da se sve isfingira, da pišem da je provera za njih negativna! Prvo sam pitao ko su ta lica, ona je rekla da nije bitno ko su, već da je bitno da samo sve provere budu negativne, da se izmisli ako treba. Kontrirao sam i rekao da mogu da uradim samo objektivnu, tačnu i verodostojnu proveru. Ona mi je na to rekla: 'Dobro! Ja ću se postarati da moji ljudi urade to na način na koji sam ja rekla. Izađi napolje!'. Imala je takav stav, vi ne možete da razgvarate sa takvim osobama normalno. Posle sat, dva, sam pogledao i zaključio da se radi o fizičkim licima koja su angažovana kao fizičko obezbeđenje rođenog brata predsednika republike Srbije, tada premijera Aleksandra Vučića. To je prvo što me je zabrinulo, tada sam ozbiljno posumnjao da nešto nije u redu sa njenim načinom rada - seća se Ljubičić, koji je posle izvesnog vremena konačno otvorio USB sa podacima iz kompjutera Dijane Hrkalović.

Tada je video fotografiju Andreja i Danila Vučića, sina predsednika Srbije, kao i mapu nekog puta i sve povezao.

Kao policajac mogu da vam kažem, iz iskustva, da kada vidite u istom folderu fotografiju brata predsednika republike i njegovog sina, kada vidite neku mapu sa putanjom kretanja u istom tom folderu, kada vidite spisak određenih službenih vozila, pa onda spisak tehničke opreme, kamera i sličnih stvari... Apsolutno možete da zaključite da je predmet neke vrste obrade bio predsednik i njegova najuća porodica - tvrdi Ljubičić, koji je na mestu zamenika načelnika odeljenja za tehničku podršku bio samo 11 dana!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.