REKAO: HRISTOS SE RODI, OVO JE PLJAČKA I ODNEO 150.000 Pink Panter harao po celom regionu, za milionski plen dobio 8 GODINA

Izvor: Press, 01.Okt.2019, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKAO: "HRISTOS SE RODI, OVO JE PLJAČKA" I ODNEO 150.000 "Pink Panter harao po celom regionu, za milionski plen dobio 8 GODINA

Milosav Vesković, za koga se pretpostavlja da je član kriminalne grupe "Pink Panter" koja je širom sveta postala poznata po spektakularnim krađama, sklopio je sporazum s Tužilaštvom Bosne i Hercegovine kojim je priznao krivicu za pljačke počinjene na teritoriju te zemlje.
Foto:blic
Vesković je priznao saučesništvo u pljački transporta novca "Pavlović banke" iz Bijeljine te u pokušaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pljačke novca čiji je vlasnik banjalučka "Nova banka" 2005. godine. Tužilaštvo je na temelju priznanja odlučilo da će Sudu BiH predložiti da Veskoviću izrekne kaznu od osam godina zatvora.
Foto: T.S./Klix / RAS Srbija

Za Veskovićem (41), koji uz državljanstvo Srbije ima i crnogorsko, u BiH su godinama tragali u sklopu istrage protiv veće skupine kriminalaca poznatom pod nazivom "Lutka", prenosi hrvatski Jutarnji list.
Tom istragom je u BiH obuhvaćeno više od 30 osoba, uglavnom povezanih s pljačkama, trgovinom drogom i iznudama. Njih 13 je 2017. godine osuđeno na više od 100 godina zatvora.
Vesković je godinama bio nedostupan bosanskohercegovačkom pravosuđu, a 2018. izručila ga je Hrvatska, nakon što je u Lepoglavi odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu koja mu je izrečena zbog planiranja pljačke u Zagrebu.
U Hrvatskoj je uhapšen 2015, zajedno s trojicom državljana Srbije i dvojicom iz BiH, a osuđeni su da su planirali napad na vozilo za prevoz novca. Za njim traga i Austrija zbog sumnje da je kao član bande "Pink Panther" u tri pljačke ukrao satove i nakit u vrednosti od 1,5 miliona evra.
U pljačke vodio i braću
Srpska javnost upoznala je Veskovića nakon niza pljački benzinskih pumpi zbog kojih je 2008. godine i osuđen pred Specijalnim sudom na četiri godine zatvora. Vesković je tada dobio četiri i po godine zatvora, a njegova braća Jovan i Mile na četiri, odnosno tri godine zatvora.
Grupa je uhapšena 9. maja 2006. godine, neposredno posle pljačke benzinske pumpe u Zrenjaninu, odakle su odneli sef težak 500 kilograma i iz njega uzeli bonove za gorivo u vrednosti od 3,94 miliona dinara.

Vesković i njegova grupa dovodili su se u vezu sa jednom od najpoznatih pljački u Srbiji, kada je na Badnje veče 2004. godine grupa lopova upala u ekspozituru jedne banke u Zemunu uz povike: "Hristos se rodi, ovo je pljačka" i ukrali čak 150.000 evra.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.