REGISTROVANO 56 DOGAĐAJA KOJI MOGU IMATI VEZE SA MASAKRIMA MUP odgovorio da li građani mogu biti sigurni i uputio važan apel

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 20:28

"REGISTROVANO 56 DOGAĐAJA KOJI MOGU IMATI VEZE SA MASAKRIMA" MUP odgovorio da li građani mogu biti sigurni i uputio važan apel

Brkić je rekao je da je "Beograd kao i svi ostali gradovi u Srbiji, bezbedan grad".

Državni sekretar ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Željko Brkić, je rekao da je od juče do danas na području 26 policijskih uprava u Srbiji, "bilo 56 događaja koji mogu imati veze" s dva nedavna masovna ubistva.

Brkić je za RTS, upitan da li su sve prijave bile lažne ili su imale osnova, kazao da je među tim prijavama bilo "i lažnih i potvrđenih".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kazao je da je u svakom od slučajeva policija izašla na teren i regovala po zakonu.

Prema njegovim rečima, u nekim od tih slučajeva, deca i odrasli su se poistovećivala sa tragedijom, a gde su crtali šeme i na Vajber grupama objavljivali da će da nanesu neko zlo.

Apelovao je na sve da se sa decom razgovara da to ne rade.

- Svi su u stanju šoka i neverenice i osećaja nesigurnosti i građani vide neke događaje i ponašanje, zbog subjektivne procene, da mogu da ugroze bezbednost i više su otvoreniji prema policiji - rekao je on.

Upitan da li građani Srbije mogu da budu sigurni, on je odgovorio potvrdno.

- Uveravam vas, i sve građane da se osećaju bezbedno. Što se tiče policije, mi garantujemo bezbednost svakom građaninu - kazao je on.

Rekao je i da je "Beograd kao i svi ostali gradovi u Srbiji, bezbedan grad", te izneo niz podataka o smanivanju raznih vrsta kriminala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.