REFERENDUM JE VAŽAN ZA BUDUĆNOST SRBIJE Ministarka Vujović pozvala sve građane da glasaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2022, 09:58

"REFERENDUM JE VAŽAN ZA BUDUĆNOST SRBIJE" Ministarka Vujović pozvala sve građane da glasaju

Referendum o izmenama Ustava Republike Srbije održaće se u nedelju, 16. januara. 

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović će izaći na predstojeći referendum.

- Pitanje promene Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe važno je za budućnost Srbije, i zato ću izaći na referendum i podržaću predložene izmene koje imaju za cilj da osiguraju nezavisnost i profesionalnost sudstva. Pozivam sve građane da glasaju za izmene, i da na taj način >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svi damo doprinos jačanju demokratskih vrednosti u Srbiji - rekla je ona.

Podsetimo, referendum o izmenama Ustava Republike Srbije održaće se u nedelju, 16. januara.

Cilj promene Ustava je obezbeđivanje veće nezavisnosti, efikasnosti i dogovornosti sudstva, veće samostalnosti i odgovornosti javnog tužilaštva, bolju zaštitu prava građana kao i jačanje vladavine prava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.