Izvor: B92, 11.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REDZEPI: KOSOVO I SRBIJA ODVOJENO U EVROPU

Pristina -- Predsednik Vlade Kosova Bajram Redzepi izjavio je da je perspektiva Pokrajine u Evropi, ali odvojeno od Srbije i Jugoslavije.

Redzepi je rekao da je "Kosovu mesto u Evropi, ali ne preko Srbije, vec samostalno. Srbija i Kosovo ce biti u Evropi, ali svako svojim putem".

On je naveo da ce po zamisli Evrope nastupiti integrisanje i balkanskih zemalja, ali da bi do toga doslo treba da prodje jos vremena i da postojece tenzije splasnu. Navodeci da je Vlada Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u principu spremna da s Vladom Srbije razgovara o svim problemima gradjana, pa i pitanjima nestalih lica i povratka raseljenih, Redzepi je istakao spremnost da u dogledno vreme razgovara i s premijerom Srbije Zoranom Djindjicem. On je, medjutim, konstatovao "da je za taj susret sada prerano". Osvrcuci se na predlog privatizacije kosovskih preduzeca i kritike koje zbog toga vlastima u Pokrajini stizu iz Beograda, Redzepi je rekao da se Vlada Srbije nece uplitati u privatizaciju u Pokrajini, dodajuci da se ne radi o klasicnoj privatizaciji, vec transformaciji vlasnistva koja ce omoguciti ozivljavanje privrede. "Prava vlasnicka transformacija ostavljena je za kasniju fazu", zakljucio je Redzepi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.