REČ KOJA MORA ŠTO PRE DA BUDE DOSTAVLJENA Šok u ustanovi na kojoj je smešten dečak-ubica pred novo suđenje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 09:49

"REČ KOJA MORA ŠTO PRE DA BUDE DOSTAVLJENA" Šok u ustanovi na kojoj je smešten dečak-ubica pred novo suđenje!

Dečak-ubica ne prestaje da šokira zahtevima sve prisutne u ustanovi u kojoj je smešten.

Dečak ubica koji je počinio masakr 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića smešten je na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Dečak je tamo na veštačenju, a svakodenvno su sa njim dva čuvara.

Kako se ranije spominjalo u medijima, odnos >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << majke dečaka i njenog sina je dosta turbulentan. U više navrata je hteo da majci piše pismo, želeo daje degradira pred sudom, novinarima, stalno želi da je vređa, piše Republika.

- Uporno je tražio papir i olovku, kako bi poslao poruku kako kaže "Njoj". U više navrata je koristio "Ona" i "Njoj" na svaki pomen njegove majke. Uopšte ne koristi ni mama ni njeno ime. Izričito je rekao da želi da napiše samo jednu reč, koja mora biti dostavljena majci dečaka ubice što pre - navodi izvor za Republiku.

On je navodno u jednom trenutku na Klinici, okrenut prema prozoru, viknuo: "Istrunućeš u zatvoru!" Kad ga je jedan od policajaca upitao kome se obraća, on mu je hladnokrvno odgovorio: "Onoj ženi što se zove majka."

- On je već ranije, često menjajući raspoloženje, iskazivao bes prema majci koji nikome od zaposlenih u klinici nije jasan. Umislio je da će moći da bude prisutan na suđenju roditeljima, gde je hteo da "sve ispriča". Na šta je mislio, nije rekao - objašnjava obavešteni izvor iz bolnice.

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset.

Danas nastavlja suđenje roditeljima masovnog ubice - maloletnog dečaka.

Na prethodno ročište, prvi je stigao otac zverski ubijene Adriane Dukić, Dane Dukić, kao i majka Biljana. Došli su u crnini u Viši sud. Pristigao je i otac ubijene Bojane Ašović. Došli su i roditelji druge ubijene dece, Aco Andjelković, Martinovići, kao i sestre Dragana Vlahovića.

Na prethodna dva ročišta iznesene su uvodne reči, dok se očekuje da će danas članovi porodice Dukić dati svoje iskaze. Oni su tužili porodicu maloletnog ubice, Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" i Republiku Srbiju za nematerijalnu odštetu zbog nanete duševne boli.

Paralelno sa ovim postupkom, održavaju se još dva parnična suđenja. U drugom postupku, tužbu su podneli ukupno 27 članova porodica ostale ubijene dece, kao i čuvara škole Dragana.

Parnični postupak porodice Dukić je odvojen od ostalih, s obzirom na to da su oni prvi podneli predlog za određivanje privremene mere. U odnosu na njihov zahtev, doneto je rešenje zabrane otuđenja imovine majci dečaka ubice, što ih je zakonski obavezalo da u roku od 30 dana podnesu tužbu. Ova tehnička procedura rezultirala je odvojenim suđenjem.

Na samom početku suđenja, zatraženo je veštačenje cele porodice Kecmanović kako bi se utvrdili odnosi unutar porodice, s obzirom na sumnje u "rđave navike".

Važno je napomenuti da je jedan od tuženih i sam maloletni dečak, iako je to neobično u parničnom postupku. Međutim, u krivičnom postupku, on nije tužen jer u trenutku izvršenja krivičnog dela nije imao 14 godina i nije krivično odgovoran.

Srbija Danas/Republika

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Potresna svedočenja na suđenju ubijene dece u OŠ "Vladislav Ribnikar" ; Roditelji Angeline Aćimović: Nismo iznenađeni što roditelji K.K.odbacuju krivicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2024, 08:18

Roditelji Angeline Aćimović, devojčice koja je posle masakra u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar preminula u bolnici nakon 12 dana borbe za život rekli su da nisu iznenađeni time što roditelji počinioca masovnog ubistva na sudu odbacuju krivicu, kao i da nisu dobili potrebna objašnjenja od njih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.