REČ JE O SVEOBUHVATNOJ POSETI Kremlj otkrio teme razgovora Putina i Kima

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2023, 21:43

"REČ JE O SVEOBUHVATNOJ POSETI" Kremlj otkrio teme razgovora Putina i Kima

Sastanak će, rekao je Peskov, obuhvatiti pregovore dve delegacije, kao i sastanak u formatu tet-a-tet.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un razgovaraće o bilateralnim odnosima, izjavio je danas portparol ruskog predsednika, Dmitrij Peskov.

- Tema sastanka će, pre svega, biti bilateralni odnosi. Narodna Demokratska Republika Koreja je naš sused i, naravno, kao i sa svakim susedom, smatramo da smo dužni da uspostavimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobre, obostrano korisne odnose, što radimo i što predsednik Putin čini veoma dosledno - rekao je Peskov u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu, prenose RIA novosti.

Prema njegovim rečima, reč je o "sveobuhvatnoj poseti", a Putin će prirediti zvaničnu večeru u čast severnokorejskog lidera.

Sastanak će, dodao je Peskov, obuhvatiti pregovore dve delegacije, kao i sastanak u formatu tet-a-tet.

Pres služba Kremlja saopštila je danas da će Kim Džong Un narednih dana doći u zvaničnu posetu Rusiji na Putinov poziv.

Korejska centralna novinska agencija javila je da će se tokom posete Kim Džong Un sastati i voditi pregovore sa predsednikom Rusije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.