REALNOST JE TAKVA Nove separatističke poruke koje šire paniku i seju strah: Ova država je trenutno na udaru Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2023, 12:44

"REALNOST JE TAKVA" Nove separatističke poruke koje šire paniku i seju strah: Ova država je trenutno na udaru Prištine

Loše poruke albanskog političkog faktora

Nezavisni poslanik Skender Redžepi, koji je bio deo Alternative, zatražio je na sednici parlamenta Severna Makedonije na kojoj se raspravlja o ustavnim amandmanima, da se prilikom izmena Ustava koji će biti urađeni u narednom periodu izbriše formulacija o albanskom jeziku kao jeziku kojim govori "20 odsto stanovništva" - prenosi ABC njuz.

Redžepi je rekao da će se uključivanjem Bugara otvoriti horizonti ka EU, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali da će u zemlji biti međuetničkih tenzija.

Prema njegovim rečima, Albanci ne bi trebalo da budu taoci toga.

- Možda će biti i drugih zahteva - da albanske opštine traže put ka EU, odvojeno od makedonskih opština. Ne bismo voleli to, ali realnost je takva - rekao je Redžepi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.