RAZVOJ DOGAĐAJA ULAZI U OPASNU FAZU Haradinaj oštro udario na Kurtija i postavio dva zahteva samozvanom premijeru

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 19:07

"RAZVOJ DOGAĐAJA ULAZI U OPASNU FAZU" Haradinaj oštro udario na Kurtija i postavio dva zahteva samozvanom premijeru

Opozicija nastavlja da kritikuje poteze režima Aljbina Kurtija.

Predsedavajući Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, upozorio je da razvoj događaja na severu KiM ulazi u opasnu fazu.

On je pozvao vladu da razmotri savet državnog sekretara SAD, Entonija Blinkena, i ostalih saveznika za deeskalaciju i normalizaciju odnosa.

- Tražim od Vlade Kosova da razmotri savet američkog sekretara Blinkena i svih naših saveznika za povratak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << normalnosti na severu. To znači momentalno uklanjanje specijalnih jedinica iz opštinskih zgrada na severu i da nastave sa svojim zakonskim obavezama za održavanje reda i zakona u ovom delu zemlje, a da predsednici opština sa poslednjih tamošnjih izbora, odmah podnesu ostavke - napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Takođe, on je rekao i da bi trebalo razmotriti predlog za raspisivanje novih lokalnih izbora, kao i da se premijer Kurti vrati primeni Briselskog i Ohridskog sporazuma, u skladu sa Ustavom.

- Razvoj događaja ulazi u opasnu fazu i vreme ističe - ocenjuje Haradinaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.