RAZORIO IH DRUGI TALAS INFEKCIJE! Država najavila tronedeljni produžetak mera

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021, 20:01

RAZORIO IH DRUGI TALAS INFEKCIJE! Država najavila tronedeljni produžetak mera

Do sada su u toj zemlji potvrđena 2.954.943 slučaja virusa sa ukupno 63.508 smrtnih slučajeva

Argentina je danas najavila tronedeljno produžavanje protivpandemijskih mera koje uključuju otkazivanje nastave u javnim školama i noćni policijski čas od 20 časova kao odgovor na smrtonosni drugi talas infekcija.

- Epidemiološka situacija u gradskom području Buenos Ajresa je kritična, a imamo i druga područja sa visokim brojem zdravstvenih problema - rekao je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Alberto Fernandez u snimljenoj poruci za medije.

- Moramo uložiti nove napore da smanjimo cirkulaciju, smanjimo infekcije i tako smanjimo pritisak na naš zdravstveni sistem što je više moguće - dodao je.

Fernandez se suočava sa kritikama zbog strogog zaključavanja koje je primenio 2020. godine i zbog sporog napretka u vakcinaciji protiv kovid-19.

Kako Rojters navodi, porasla je i napetost između državnih i gradskih vlasti Buenos Ajresa zbog otkazivanja nastave u školama.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.