RAZMATRA SE POTPUNO ZATVARANJE DRŽAVE! Rekordan broj umrlih, poznato kada će biti doneta NOVA MERA

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2021, 22:48

RAZMATRA SE POTPUNO ZATVARANJE DRŽAVE! Rekordan broj umrlih, poznato kada će biti doneta NOVA MERA

Takav "lokdaun" značio bi potpuno zatvaranje države

Nemačka kancelarka Angela Merkel navodno razmatra uvođenje najstrože blokade.

Podsećamo, danas je u Nemačkoj zabeležen rekordan broj umrlih od korone. Naime, umrle su 1.244 osobe, a broj umrlih se tako popeo na 43.881.

Prethodno je zemlja 8. januara zabeležila najveći broj smrtnih slučajeva, kada je umrlo 1.188 zaraženih pacijenata.

Prema podacima Instituta Robert Koh, broj zaraženih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na dnevnom nivou porastao je za 25.164 nova slučaja te je ukupan broj zaraženih 1.978.590 osoba.

U zemlji su u međuvremenu zatvorene škole, prodavnice koje ne prodaju osnovne namirnice, barovi, restorani te sadržaji za zabavu i kulturu, uz mere koje su od uvođenja početkom novembra postepeno pojačavane.

Mere, koje takođe predviđaju da jedno domaćinstvo može da poseti samo jedna osoba van tog kruga, trbalo bi da ostanu na snazi najmanje do kraja januara.

Kancelarka Angela Merkel i drugi članovi vlade već su upozorili da bi mere mogle da budu produžene i nakon januara.

Očekuje se da će nemačka kancelarka 25. januara, na sastanku s premijerima 16 saveznih pokrajina, razmotriti sledeće korake u borbi s pandemijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.