RAZLIKE IZMEĐU TRI NARODA NIKADA NISU BILE IZRAŽENIJE! Na Vučića najveći utisak ostavilo ono što je čuo o BiH

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2021, 21:44

RAZLIKE IZMEĐU TRI NARODA NIKADA NISU BILE IZRAŽENIJE! Na Vučića najveći utisak ostavilo ono što je čuo o BiH

Predsednik Srbije je istakao da su razlike između tri naroda bile toliko velike, da ih, kaže, do sada nije primetio u tolikoj ravni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas u Sloveniji prisustvovao Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije (EPP) istakao je da je to bio važan sastanak o svim evropskim pitanjima, ali da je na njega najveći utisak ostavilo ono što je čuo o BiH, jer, kako kaže, razlike između tri naroda nikada nisu bile izraženije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Neću da komentarišem dalje, ali nisam bio naročito srećan onim što sam čuo o BiH i nije mi ulilo nadu da ćemo moći sa sigrunošću da računamo na apsolutno bezbedno i mrino okuržnje, da definišem to u blagoj formi - reklao je Vučić u izjavi srpskim medijima u Sloveniji.

.

- Ono što su govorili - razlike nikada nisu bile izraženije - ukazao je Vučić.

On je dodao da su na sastanku, između ostalih, govorili i austrijski kancelar Sebstijan Kurc, grčki premijer Kirjakos Micotakis, doskorašnji bugarski premijer Bojko Borisov, hrvatski premijer Andrej Plenković, Kristijan Šmit visoki predsatvnik u BiH, svi koji pripadaju EPP iz regiona.

Vučić je ukazao i da je bilo važno da razgovaju u okviru te evropske porodce partija posle gubtika na CDU/SCU na nemačkim izborima, dodajući da je sada jasno da je snaga EPP koncetrisana u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

- Najzapadniji je Beč, čiji je kancelar iz EPP, a mi i Rumunija smo najistočniji na vlasti. Očekuje se i pobeda Narodne partije u Španiji, ali o tom potom - dodao je on.

Vučić je rekao da je danas EPP najveća partija u Evropi, uprkos drugom mestu na nemačkim izborima.

- Uvek je važno šta se ragovara na tom skupu, jer je to uvek državni skup. Nije bio uštogljen, birokratski razgovor - rekao je Vučić i dodao da se ni u čemu nije saglasio sa dva albanska predstavnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Razlike između tri naroda nikada nisu bile izraženije

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2021

KRANJ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas u Sloveniji prisustvovao Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije (EPP) istakao je da je to bio važan sastanak o svim evropskim pitanjima, ali da je na njega najveći utisak ostavilo ono što je čuo o BiH, jer ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.