RAZGOVORI ĆE SE NASTAVITI Lajčak o sastanku u Bisljimija i Petkovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2023, 22:11

"RAZGOVORI ĆE SE NASTAVITI" Lajčak o sastanku u Bisljimija i Petkovića

Danas je u Briselu održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je nova runda dijaloga sa glavnim pregovaračima Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem bila fokusirana na implementaciju postignutih sporazuma, kao i da će se razgovori nastaviti.

- Razgovarali smo o daljem putu implementacije Sporazuma od 27. februara i imali smo za cilj da razjasnimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otvorena pitanja. Diskusije će se nastaviti - napisao je Lajčak na Tviteru.

I hosted the Chief negotiators of Kosovo @BislimiBesnik and Serbia @PetkovicPetar for another round of Dialogue meetings in Brussels. We discussed the way forward on the implementation of the 27 February Agreement and aimed to clarify open questions. Discussions will continue. pic.twitter.com/QjtHgeeBDF

— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) May 15, 2023

Nova runda dijaloga pod posredstvom Evropske unije, bila je fokusirana na implementaciju Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i njegovog Aneska, a Petković i Bisljimi su posle današnjih sastanaka saopštili da nije postignut napredak.

Pre trilateralnog sastanka Petkovića i Bisljimija sa Lajčakom, specijalni izaslanik EU održao je odvojene sastanke sa dvojicom pregovarača.

Ovo je bio prvi sastanak glavnih pregovarača nakon sastanka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vućića u Briselu 2. maja.

Na tom sastanku, usvojena je zajednička Deklaracija o nestalim osobama, a srpski Upravljački tim predstavio je prvi nacrt statuta Zajednice srpskih opština.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.