RAZGOVOR O NORMALIZACIJI ODNOSA BEOGRADA I PRIŠTINE: Lajčak se sastao sa generalnim sekretarom UN

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2021, 13:31

RAZGOVOR O NORMALIZACIJI ODNOSA BEOGRADA I PRIŠTINE: Lajčak se sastao sa generalnim sekretarom UN

Lajčak i Gutereš su razgovarali u Briselu

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je u Briselu sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom o normalizaciji odnosa dve strane.

Very happy to meet with @UN Secretary-General @antonioguterres during his visit to Brussels today. We spoke about the EU engagement in the Western Balkans, and in particular about the Dialogue on normalisation of relations between Kosovo and Serbia. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pic.twitter.com/3L8vTKwiVA

— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) June 25, 2021

- Razgovarali smo o proširenju EU na Zapadni Balkan, a posebno o dijalogu o normalziaciji odnosa Kosova i Srbije - napisao je Lajčak na svom Tviter nalogu.

Lajčak dodaje da je zadovoljan zbog susreta sa generalnim sekretaorm UN, koji se od juče nalazi u radnoj poseti Briselu.

Dijalog Beogarada i Prištine je pokrenut nakon usvajanja Rezolucije Generalne skupštine UN 64/298 2010. godine kojom je pozdravljena spremnost Evropske unije da olakša proces dijaloga između strana koji bi trebalo da promoviše saradnju, postigne napredak na putu ka Evropskoj uniji i poboljša život ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.