RAZBIŠE IH, NE DAJU IM NI KORAK DALJE: Rusi satanizovali džihadiste, ISIS izgubio najvatrenije borce

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 20:24

RAZBIŠE IH, NE DAJU IM NI KORAK DALJE: Rusi satanizovali džihadiste, ISIS izgubio najvatrenije borce

Žestoki udari ruskih vazduhoplovnih snaga

Ruske vazduhoplovne snage nastavile su borbene operacije protiv ćelija ISIS-a u centralnom regionu Sirije.

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, ruski ratni avioni izveli su više od 60 vazdušnih udara na skrovišta ISIS-a u istočnom delu Hame i drugim delovima trougla Hama-Alepo-Raka, kao i u istočnom Homsu.

- U napadima je ubijeno 11 članova grupe ISIS, dok su mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugi zadobili različite povrede - navodi se u izveštaju nadzorne grupe.

Ruske vazdušne napade izazvala su dva nedavna teroristička napada na sirijske vladine snage u istočnoj Hami.

Dan ranije, teroristi ISIS-a izvršili su napad na položaj Sirijske arapske vojske (SAA) u blizini grada Salamija u istočnoj Hami. Teroristi su takođe improvizovanom eksplozivnom napravom uništili vojni kamion.

Ćelije ISIS-a pokreću napade iz svog glavnog uporišta u centralnoj Siriji, pustinje Homs. Stotine boraca i komandanata grupe tamo se sklanjaju.

Nedavne operacije sirijskih vladinih snaga i ruske avijacije u centralnom regionu nanele su ISIS-u velike gubitke i primorale ćelije grupe da odustanu od napada. Ipak, potrebno je preduzeti više radnji kako bi se ova pretnja obuzdala.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.