RAZBIJENO UPORIŠTE MILITANATA U IDLIBU: Ruski bombarderi su noćna mora Hajat Tahrir al-Šama (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021, 15:21

RAZBIJENO UPORIŠTE MILITANATA U IDLIBU: Ruski bombarderi su noćna mora Hajat Tahrir al-Šama (FOTO)

Godinu dana nakon sporazuma o prekidu vatre, situacija u Idlibu još uvek nije stabilna

Ranije danas, ratni avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izveli su nekoliko vazdušnih udara na grad Marat Misrin u istočnom delu Idliba.

Vazdušni napadi, koje su izveli lovci-bombarderi Su-34, uništili su nekoliko položaja na periferiji Marat Misrina, uporišta Hajat Tahrir al-Šama, povezanog sa Al-Kaidom. Prema sirijskoj Opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Londonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vazdušni napadi nisu rezultirali ljudskim gubicima.

Područje između Marat Misrina, Kafrija, al-Fua i Biniša zaraženo je stranim džihadistima. Tu se nalaze i mnoga sedišta i kampovi frakcija Al-Kaide.

مراسل #وكالة_زيتون يرصد آثار الدمار نتيجة الغارة الجوية التي استهدفت محيط بلدة معرة مصرين بريف إدلب الشمالي

تصوير: نور الشامي pic.twitter.com/ic0l38uGqA

— وكالة زيتون الإعلامية - Zaitun Agency (@ZaitunAgency) March 5, 2021

Vazdušni napadi usledili su na prvu godišnjicu prekida vatre u Idlibu, što je postignuto na sastanku ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog turskog kolege Redžepa Tajipa Erdogana.

. Nekoliko terorističkih grupa vlada regijom.

Su 34 seen over place pic.twitter.com/UyVkvfETC4

— ZOKA (@200_zoka) March 5, 2021

Turska je rasporedila hiljade vojnika na desetine mesta u Idlibu. Ipak, kršenje prekida vatre događa se svakodnevno. Dalje, Ankara do sada nije otvorila autoput Latakija-Alepo, M4.

Damask i njegovi saveznici, pre svega Rusija, pojačali su napade na militante u Idlibu. Međutim, potpuna operacija u regionu izgleda malo verovatno.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.