RAZBIJENA KRIMINALNA GRUPA: Trgovali ljudima radi PROSTITUCIJE, a evo kako su ih REGRUTOVALI

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAZBIJENA KRIMINALNA GRUPA: Trgovali ljudima radi PROSTITUCIJE, a evo kako su ih REGRUTOVALI

Odlučna akcija policije.

Policija Južnog Jorkšira u Velikoj Britaniji i rumunska nacionalna policija, uz podršku Evropola i Evrodžasta, razbili su 19. novembra organizovanu kriminalnu grupu koja je bila umešana u trgovinu ljudima radi seksualne eksploatacije.

Na dan akcije, policajci iz Rumunije i Velike Britanije izvršili su pretres 11 kuća (pet u Rumuniji i šest u Velikoj Britaniji), a operacija je dovela do hapšenja devet osumnjičenih pripadnika grupe za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << organizovani kriminal u Velikoj Britaniji i do pritvora tri osobe u Rumuniji, saopštio je Evropol.

Policija je identifikovala osam potencijalnih žrtava trgovine ljudima, sve žene stare od 18 do 30 godina.

12 arrested following house searches to dismantle human trafficking ring #romania #unitedkingdom #crime #diplomacy #irregularmigration https://t.co/PuxSkPuxBi pic.twitter.com/MuWr78iMXi

— Horizon Intelligence (@_hozint) November 20, 2019

Zločinacka grupa, koja je aktivna od 2017. godine, regrutovala je svoje žrtve iz ekonomski ugroženih regiona u Rumuniji.

Žrtvama je obećavan značajan materijalni dobitak.

10 people have been arrested as part of a South Yorkshire Police investigation into human trafficking.

They're working with authorities in Romania. Raids were carried out across the UK, and 8 men & 2 women arrested. pic.twitter.com/5urrITMRCv

— Hallam FM News (@hallamfmnews) November 19, 2019

Najčešća metoda regrutovanja bila je metoda "ljubavnika", što je način da se osigura emocionalna zavisnost mladih žena od članova kriminalne grupe. Konkretno, mnogi clanovi grupe su u stvari bili u vezi sa seksualno iskorišćavanim žrtvama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.