RAZBIJALI LED DA SPREČE POMOR RIBE

Izvor: Kurir, 09.Feb.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAZBIJALI LED DA SPREČE POMOR RIBE

Led na Oblačinskom jezeru u opštini Merošina je danas bio debljine oko 30 centimetara, a radnici su ga bušili motornim testerama

NIŠ - Na Oblačinskom jezeru u opštini Merošina radnici preduzeća "Južna Morava" razbijali su danas led da se ne bi dogodio pomor ribe.

Led na Oblačinskom jezeru je danas bio debljine oko 30 centimetara, a radnici su ga bušili motornim testerama.

"Zbog ekstremno niskih temperatura može >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se desiti da riblji fond bude ugrožen zbog nedostatka kiseonika, zato smo bušili rupe na jezeru", rekao je direktor "Južne Morave" Nikola Kumanović.

Kumanović je kazao da je led ranijih godina bio duplo tanji i da je debljina iznosila od 10 do 15 centimetara.

Tempretaura u Nišu jutros je bila minus 18 stepeni.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ribočuvari razbijaju led

Izvor: RTS, 10.Feb.2012, 14:41

Srebrno jezero kod Velikog Gradišta u potpunosti je okovano ledom. Da bi se zaštitio Riblji fond, ekipe ribočuvara razbijaju led na jezeru, kako bi u vodi bilo dovoljno kiseonika. ..I riba mora da diše, pa su ribočuvari na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta primenili eskimsku tehniku. Otvaranjem...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.