RAZBACAO ih je po prelazu, jedno dete je ostalo da leži na asfaltu: Strašni detalji nesreće u NIŠU

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2017, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAZBACAO ih je po prelazu, jedno dete je ostalo da leži na asfaltu: Strašni detalji nesreće u NIŠU

Jedna od devojčica je teže povređena

Četiri devojke iz Niša oborene su juče nasred Bulevara cara Konstantina u Nišu na putu do škole kada je na njih automobilom naleteo policijski inspektor. , dok su ostale tri, srećom, zadobile lakše povrede. Sve su zadržane na lečenju na Dečjoj hirurškoj klinici u Nišu.

Učenica šestog razreda OŠ "Ivan Goran Kovačić" iz Niške Banje M M. (12) teško je povređena, a njene tri drugarice A. S. (12), T. K. (12) i E. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << K. (12) lakše kada ih je na pešačkom prelatzu pokosio "pežo", kojim je upravljao inspektor niške policije M. K. (30).

Deca su na raskrsnici Bulevara cara Konstantina i Nišavske ulice, u naselju Nikola Tesla, propisno prelazila ulicu, preko "zebre", kako bi uhvatila autobus kojim svakog jutra  idu u školu u Niškoj Banji, kada je policajac naleteo na njih službenim vozilom. Srećom, izbegnuta je velika tragedija!

Vozač je kočio, pa se auto zaneo i na decu naleteo bočno.

- Kako ih je udario, tako ih je razbacao po prelazu! Jedno dete je ostalo da leži, ostala su vrištala. U tom momentu je veći broj dece prelazio ulicu. Kada je vozač video da će naleteti na njih, skrenuo je u stranu. Da nije skrenuo, bila bi mnogo veća tragedija - kaže jedan od očevidaca Hranislav Anđelković.

Ekipe Hitne pomoći prevezle su povređenu decu do Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju, gde im je ukazana pomoć.

- Najteže povređena devojčica ima prelom tri zuba i povrede gornje vilice. Ostale tri devojčice su dobro. Postoji sumnja da je jednoj od njih naprsla ruka, ali je dijagnostika u toku. Sve četiri su zadržane na klinici radi opservacije - kazala je direktorka klinike prof. Anđelka Slavković.

Policijaje saopštila da će, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, protiv pripadnika MUP-a M. K. (30) biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.