RAZARA NEPRIJATELJSKA VOZILA I BUNKERE NA 2000 METARA: Pogledajte kako GRMI prvi srpski ručni top-snajper (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2022, 16:30

RAZARA NEPRIJATELJSKA VOZILA I BUNKERE NA 2000 METARA: Pogledajte kako GRMI prvi srpski ručni top-snajper (VIDEO)

Moćno oružje u rukama naših bezbednosnih snaga

Srbija je nedavno dobila svoju prvu anti-materijalnu snajpersku pušku velikog kalibra. Anti-materijalne puške velikog kalibra su ušle u upotrebu tokom Drugog svetskog rata kao anti-tenkovske puške.

Posle Drugog svetskog rata korišćene su sa posebnom vrstom municije za onesposobljavanje oklopne vojne tehnike na daljinama preko 1000 metara i najčešće u diverzantskim jedinicama.

Na ovim prostorima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hrvatska je još 1990. godine proizvela tešku snajpersku pušku RT-20 zvanu ručni top kalibra 20 mm koja je namenjena za uništavanje materijalnih sredstava neoklopljenih i oklopljenih vozila, komandnih mesta, zaklona, centara veze, prizemljenih vazduhoplova, neeksplodiranih mina i drugih ubojnih sredstava, ali i za dejstvo protiv žive sile na daljinama do 2000 metara.

Ko se naoružava puškom RT-20 i kakve su mogućnosti prvog srpskog ručnog topa možete saznati u odličnom videu ispod.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.