Izvor: B92, 11.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAVNA GORA: SABOR

Ravna gora -- Vise od 20.000 ljudi okupilo se u subotu na Ravnoj Gori, gde je pomenom Drazi Mihajlovicu i svim srpskim borcima poginulim u ratovima u Srbiji, poceo Ravnogorski sabor. Novinar radio televizije B 92 Dejan Jeremic izvestava sa Ravne gore. "MIting Srpskog pokreta obnove na Ravnoj gori odrzan je prema nekim procenama, pred oko 20.000 simpatizera te stranke i Cetnickog ravnogorskog pokreta. Manifestacija, na kojoj je govorio Predsednik SPO-a Vuk Drakskovic, pocela je pomenom generalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Drazi Mihailovicu i poginulim pripadnicima njegovog pokreta.

Evocirajuci uspomene na Mihailovica, Vuk Draskovic je okupljene podsetio na istoriju i tradiciju rekavsi tom prilikom da Srpski narod nikada kao sada nije bio vise ponizen. Cesto prekidan uzvicima mase koji su pozivali na ustanak, Draskovic je optuzio vlast za, kako je rekao, "katastrofalno stanje u zemlji". On je ponovio zahtev svoje stranke za raspisivanje izbora na svim nivoima do kraja godine. Lider SPO-a trazio je od prisutnih da se zavetuju da ce u tom zahtevu istrajati i pozvao ih da na Vidovdan dodju na miting koji ce SPO organizovati u Beogradu ispred Savezne skupstine. Poslednje reci Draskovicevog govora koji je poceo po suncanom vremenu propratile su prve kapi kise sto je potvrdilo konstataciju mestana da su klima i nebo nad ravnom gorom veoma cudljivi.

Ni po takvom vremenu nije izostao trgovacki duh, pa je na tezgama pored puta moglo da se kupe suveniri Draze Mihailovica, Kralja Petra I, Vojvoda Misica, Stepe i Putnika, Vuka Draskovica, ali i Ratka Mladica i Radovana Karadzica. U improvizovanim kafanama pod satorima sluzeni su srpski specijaliteti gibanica i pecenje, ali je, kao i prethodnih godina, najveci ravnogorski specijalitet bio pucanje iz svih vrsta naoruzanja, pa cak i iz topa."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.