Izvor: B92, 10.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RATNI VOJNI INVALIDI NAJAVLJUJU NOVE PROTESTE

Predstavnici 3 udruzenja ratnih vojnih invalida najavili su nove proteste zbog toga sto Savezna vlada ne ispunjava obaveze koje je preuzela nakon protesta invalida odrzanog 7. juna. Na konferenciji za novinare oni su istakli da im drzava duguje preko 450 miliona dinara i da su spremni da se sa Saveznom vladom dogovore o vracanju tog duga u narednih 12 do 18 meseci. Medjutim, oni su izneli i podatak da im Savezna vlada nije isplatila invalidska primanja za maj ove godine, kao i da im jos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije obezbedila obecan novac za ortopedska pomagala. Predsednik Udruzenja ratnih vojnih invalida Srbije Radisa Milivojevic bio je vrlo ostar u oceni rada jugoslovenske vlade. 'Savezna vlada je lazovska vlada i nije prva koja nas je slagala, a nadm se da je poslednja koja nas laze. Slagali su nas i misle da smo budale, da ne znamo da saberemo 1 i 1, a mi to znamo i to bolje od njih. Duguju nam milionske cifre, a ispada da mi njima treba da vratimo neke pare, pa su nam i majsku invalidninu zakinuli, bukavalno ukrali, sa smesnim obrazlozenjem da su nam to isplatili u decembru', kaze Milivojevic.

Predsednik Saveza udruzenja ratnih vojnih invalida Jugoslavije Miroslav Vukovic najavio je da ce krajem jula invalidi blokirati Ibarsku magistralu, auto-put Beograd-Nis i puteve u Vojvodini, ukoliko im Savezna vlada ne isplati invalidska primanja za maj. Vukovic je rekao i da je udruzenje za svoje akcije dobilo podrsku rudara iz 'Kolubare', javlja B92.

Prosecna invalidnina iznosi 1.100 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.