RATNI HUŠKAČ PORUČIO: Kim se nikada neće odreći nuklearnog oružja, on je pretnja svetu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2019, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RATNI HUŠKAČ PORUČIO: "Kim se nikada neće odreći nuklearnog oružja, on je pretnja svetu" (FOTO)

Ne smiruje se nakon što ga je Tramp otpustio.

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izneo je danas karakteristično pesimističko mišljenje o izgledima da Severna Koreja odustane od nuklearnog oružja, govoreći na svom prvom javnom nastupu od kada ga je smenio predsednik SAD Donald Tramp.

Bolton nije spomenuo Trampa u govoru na forumu o korejskoj bezbednosti i izbegao je bilo kakvu raspravu o predsedniku SAD u kratkoj sesiji sa pitanjima i odgovorima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja je usledila, preneo je AP.

On je, međutim, jasno rekao da ne očekuje veliki napredak u pregovorima, iako je severnokorejski lider Kim Džong Un obustavio testiranje nuklearnog oružja i sastao se sa Trampom tri puta.

Trump Wants to Charm Kim Jong Un Into Disarming. #Bolton Says That Will “Never” Happen

Did not happen, is not happening, and will not happen.#MOG#MAGA #Resist

https://t.co/tgzgH3hLCm

— Michael O'Grady (@mog7546) September 30, 2019

- Severnokorejski vođa doneo je "stratešku odluku" da učini sve što može da bi zadržao nuklearno oružje svoje zemlje i to je neprihvatljiva pretnja svetu - rekao je Bolton, prenose mediji.

- U trenutnim okolnostima se on nikada neće dobrovoljno odreći nuklearnog oružja - rekao je Bolton na forumu, čiji je domaćin bio Centar za strateške i međunarodne studije.

Tramp je ovog meseca otpustio Boltona, i to zbog neslaganja u vezi sa Severnom Korejom i drugim pitanjima.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.