Izvor: B92, 22.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RATARI BLOKIRALI I PUT SABAC-LOZNICA

Sabac -- Macvanski poljoprivrednici, koji vec peti dan blokiraju granicni prelaz s Republikom Srpskom, Pavlovica most, u petak su blokirali i magistralni put Sabac-Loznica, rekao je jedan od organizatora protesta, odbornik u Skupstini opstine Bogatic Rade Teodorovic. On je dodao da je magitsralni put Sabac-Loznica blokiran u mestima Slepcevic, Ribari i Sokina Kafana kod Sapca, sto, prema njegovim recima, znaci da je van funkcije i put ka granicnom prelazu Sepak kod Loznice. Teodorovic je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo da u blokadi na mostu u Badovincima ucestvuje vise stotina vozila i poljoprivredna mehanizacija.

Predstavnici 14 mesnih zajednica opstine Bogatic u petak su doneli odluku o nastavku i prosirenju blokade na puteve u Macvi. On je dodao da su obavesteni da "ima naznaka da ce se blokadi tokom dana pridruziti i sela oko Sremske Mitrovice, pa ce neprohodan biti i prelaz Sremska Raca". "Ne odustajemo od nasih zahteva, penzionog i socijalnog osiguranja za poljoprivrednike na dobrovoljnoj osnovi i ukidanja uredbe o obaveznoj potvrdi o izmirenim obavezama prema ovom Fondu da bi motorna vozila mogla biti registrovana. Ne menjamo ni nacin borbe, sto znaci da smo u blokadi do ispunjenja zahteva", rekao je Teodorovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.