RAT PROTIV MIGRANATA: Salvini UDARIO na izbeglice, hapšenja u Italiji (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2018, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAT PROTIV MIGRANATA: Salvini UDARIO na izbeglice, hapšenja u Italiji (FOTO/VIDEO)

U Italiji vlada ogorčenje posle odluke ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija da bude evakuisani prihvatni centri za migrante u jednom selu u Kalabriji.

"Sramota! To nije Italija", napisao je na Tviteru bivši italijanski premijer Enriko Leta.

MUST WATCH! European Hero!

Italy’s Deputy PM, Matteo Salvini explain Italy's New Immigration Law...

Salvini taunted critics in liberal media & radical leftist who said he would never get his law signed: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Stick that in your pipe & smoke it"

FULL VIDEO: https://t.co/adNOxabJiC pic.twitter.com/Oor8YZnHus

— Amy Mek (@AmyMek) October 15, 2018

Ministarstvo unutrašnjih poslova u subotu je posle nedavnog hapšenja predsednika opštine mesta Rjače Domenika Lukana optuženog za nepravilnosti u korist migranata koji su podneli zahtev za azil, naložilo evakuaciju prihvatnih centara iz tog sela.

Salvini i njegova ektremno desničarska Liga, čiji je lider, učinili su od sela primer "njihovog rata protiv imigracije", naveo je Leta.

Italijanski mediji preneli su da u tim centrima ima oko 200 ljudi. Lukano čiji je program prijema migranata predstavljen kao model integracije naložio je obnovu napuštenih kuća i otvaranje zanatskih radnji.

A Rende per partecipare alla cerimonia di intitolazione del ponte Campagnano a Beniamino #Andreatta, in occasione dei 50 anni dell'approvazione della legge istitutiva dell'UNICAL. In questa circostanza ho avuto la possibilità di salutare un amico di vecchia data @EnricoLetta pic.twitter.com/kD7owhIEO7

— Domenico Bevacqua (@MimmoBevacqua) October 8, 2018

Uhapšen je zbog sumnje da je organizovao "venčanja po dogovoru" u korist migranata.

Salvini je rekao da je njegova odluka neophodna kako bi se prestalo sa zloupotrebom fondova, koje je prethodna vlada učinila dostupnim gradu za njegove projekte za smeštaj i integraciju migranata, prenosi Rojters.

- Ne možemo da tolerišemo nepravilnosti u korišćenju javnog novca, čak ni pod izgovorom njegovog trošenja za migrante - naveo je Salvini.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.