RAT NAVIJAČA: Upucani zvezdaš ničega se ne seća!

Izvor: Kurir, 10.Feb.2014, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAT NAVIJAČA: Upucani zvezdaš ničega se ne seća!

Stefan S. (26), koga je metak pogodio u nogu, rekao da se ne seća tuče, kao ni toga kako je ranjen. Okršaj navodno izbio zbog toga što su zvezdaši išarali poruku partizanovaca

BEOGRAD - Ćute kao zaliveni!

Stefan S. (26) iz Beograda, koji je u subotu uveče ranjen u masovnom obračunu navijača Crvene zvezde i Partizana u beogradskom naselju Medaković, nije želeo da sarađuje s policijom i pomogne im u rasvetljavanju ovog slučaja! Zbog sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da su učestvovali u tuči, iza rešetaka je završilo 11 pristalica dva najpoznatija kluba.

Ne sarađuje

- Policajci su u Urgentnom centru razgovarali s ranjenim Stefanom, ali im je on rekao da se ne seća nikakve tuče, a kamoli da je ranjen! Čak je rekao da ne zna ni kako se u subotu uveče zatekao u Ulici Borivoja Stevanovića, gde se obračun dogodio - kaže izvor Kurira iz istrage.

U masovnoj tuči, osim Stefana S., povređen je i Miloš P.

- Njih dvojica su s povredama sami došli u Urgentni centar. Stefana je metak pogodio u nogu, dok je drugi mladić imao vidljive povrede. Međutim, Miloš P. tvrdio je da ga je udario automobil, a ne da je povređen u tuči - kaže naš sagovornik.

Jedanaest privedenih izgrednika takođe nisu bili od koristi u istrazi.

- Ni oni nisu želeli da sarađuju s policijom, svi su govorili da nisu umešani ni u kakvu tuču i pucnjavu - kazao je izvor Kurira.

Motiv se istražuje

Motiv masovne tuče zasad nije utvrđen.

- Proveravamo da li je okršaj bio unapred zakazan i zbog čega su se navijači potukli. Prema nekim informacijama, sumnja se da su navijači Zvezde išarali grafit partizanovcima, zbog čega je došlo do okršaja.

Proveravamo da li su navijači Partizana sačekali zvezdaše koji su se vraćali sa košarkaške utakmice između Zvezde i Radničkog u Pioniru, posle čega je došlo do tuče - kaže naš sagovornik.

Privedenim navijačima teret se stavlja nasilničko ponašanje.

- Zasad nije nađen pištolj iz kog je Stefan S. ranjen. Prilikom okršaja jedan metak je završio i u jednom automobilu - kaže izvor Kurira.

Hronologija obračuna /krvave ulične tuče navijača u kojima je bilo i poginulih/

Ubistvo kod Sava centra

Dušan Grijak (24), vođa jedne od grupe navijača FK Rad, umro je u junu 2012. godine, desetak dana nakon što je ranjen hicem iz pištolja na parkingu Sava centra u Beogradu. Očevici su snimili krvavi obračun i na Jutjub postavili dva snimka, na kojima se vidi tuča mladića, kao i ranjeni Grijak kako leži.

Obračun u Futogu

Dejan Dimitrijević (26) ubijen je u aprilu 2008. godine u zakazanoj tuči navijača Vojvodine i Partizana na železničkoj stanici u Futogu. Dimitrijević, koji je bio navijač Vojvodine, ubijen je hicem iz pištolja, a u obračunu su povređena još dvojica mladića. Zbog ubistva, Stevan Stanković (na slici) osuđen je na 10 godina robije.

Zakazali tuču telefonom

Marko B. osuđen je zbog toga što je u julu 2006. na terenu FK Žarkovo nožem ubio Aleksandra Panića (24) u zakazanoj tuči navijača Crvene zvezde i Partizana. Tuča, u kojoj je učestvovalo devet partizanovaca i deset zvezdaša, bila je ugovorena telefonom, a učesnici se nisu odranije poznavali. Niko nije video kad je Marko B. izvadio nož i ubo Panića. Marko je 2009. nepravosnažno osuđen na 10 godina zatvora.

Izboden u autobusu

Golub Balević (18), navijač FK Bežanija, ubijen je u oktobru 2005. sa sedam uboda nožem u autobusu na liniji 71, posle utakmice između tog kluba i Čukaričkog. Pristalice dva kluba potukli su se najpre u Vojvođanskoj ulici, a sukob je nastavljen i u autobusu. Napadač A. K. je posle zločina pobegao, ali je ubrzo uhapšen.

Napad u vozu

Navijač Rada Bojan Hrvatin osuđen je na 15 godina zatvora zbog toga što je u avgustu 2005. godine ubio navijača Voždovca Bojana Majića (na slici) u vozu na relaciji Beograd-Bar. Četvorica navijača Rada su na stanici u Rakovici naoružani noževima ušli u voz,  nakon čega je Hrvatin ubo Majića i usmrtio ga.

Kriminolog Nikolić

LIČI NA SUKOB NARKO-DILERA

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže za Kurir da se pristalice različitih navijačkih grupa najčešće sukobljavaju da bi zagospodarile određenom teritorijom! On dodaje da mu preksinoćnji obračun najviše liči na sukob narko-dilera.

- Problem je što se kod nas kriminalci nazivaju navijačima. Nisu oni delili navijačku strast, već nešto drugo - kaže Nikolić.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

RAT-NAVIJACA-Huligani-krenuli-da-se-poubijaju-zbog-grafita

Izvor: medio.rs, 10.Feb.2014

Sve zaboravio: Stefan S. (26), koga je metak pogodio u nogu, rekao da se ne seća tuče, kao ni toga kako je ranjen. Okršaj navodno izbio zbog toga što su zvezdaši išarali poruku partizanovaca

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.