RASULO MEĐU RADIKALIMA: Okružni odbori otkazuju poslušnost Šešelju, evo i zašto

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASULO MEĐU RADIKALIMA: Okružni odbori otkazuju poslušnost Šešelju, evo i zašto

Za desetak dana tri Okružna odbora SRS su iskazala neposlušnost, a njihovi predsednici podneli ostavke. Jedan odbor je to učinio još ranije, pa su praktično od sedam okružnih odbora, ostala samo tri.

Lideru radikala Vojislavu Šešelju osipa se stranka. U Srpskoj radikalnoj stranci su podneli ostavke na sve partijske funkcije i dugogodišnji visoki funkcioneri.

Kao glavne razloge za loše stanje u stranci navode "pohlepu vrha radikala" i poziv Milutinu Jeličiću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jutki da uđe u SRS. Zasad je najveći potres Šešelj doživeo u Vojvodini.

Na stranačke funkcije ostavke su kovertirali predsednici tri okružna odbora - srednjobanatskog Ivica Milankov, severnobanatskog Dragana Stjepanović i južnobanatskog Smiljana Glamočanin Varga, koja je bila i na funkciji potpredsednice Skupštine Vojvodine.

Ovi članovi SRS bili su i u najvišim organima ove partije - članovi Predsedničkog kolegijuma stranke i Centralne otadžbinske uprave. Svi oni su i pokrajniski poslanici.

Osim okružnih odbora preko kojih stranka funkcioniše na lokalu, Šešelju se prepolovio i poslanički klub SRS u pokrajinskoj skupštini, gde su radikali imali 10 poslanika a sada imaju pet.

Ni stanje u centralnoj Srbiji nije bolje. Izvor iz stranke je rekao da je član Predsedničkog kolegijuma i Otadžbinske uprave nišavskog okružnog odbora Nikola Savić, koji je poslanik i u Skupštini Srbije, takođe podneo ostavku.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ŠEŠELJU SE RASPADA STRANKA Rasulo među radikalima, lidera SRS napuštaju i bliski saradnici, a kap koja je prelila čašu bila su njegova DVA POTEZA

Izvor: Blic, 21.Feb.2020

Lideru radikala Vojislavu Šešelju osipa se stranka, a u SRS su podneli ostavke na sve partijske funkcije i dugogodišnji visoki funkcioneri. Pohlepa vrha radikala i prijem Milutina Jeličića Jutke osnovni su razlozi za rasulo u SRS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.