RASTU TENZIJE U MEDITERANU Rusija poslala moćni brod Admiral Gligorovič ka AMERIČKIM RAZARAČIMA

Izvor: Blic, 08.Apr.2017, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASTU TENZIJE U MEDITERANU Rusija poslala moćni brod "Admiral Gligorovič" ka AMERIČKIM RAZARAČIMA

Nakon oštre osude američkog raketnog napada na sirijsku bazu blizu Homsa, rsuki zvaničnici najvili su da će pojačati sirijsku PVO. Potom je usledilo saopštenje ruskog ministarstva odbrane koje je najavilo da će od danas obustaviti "crvenu liniju" sa Pentagonom,a poslednji dokaz koliko se situacije ozbiljno zaoštrila je odluka ruskih vlasti da brod "Admiral Gligorovič" upute u mediteranske vode u kojim se nalaze američki razarači.

"Foks Njuz" preneo je da je da je ruski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojni brod "Admiral Grigorovič" ušao u istočni Mediteran i se uputio prema području s kojeg su dva američka razarača lansirala raketni napad prema metama u Siriji.

Obustavljanje "crvene linije"

Odgovarajuća nota već je uručena američkom vojnom atašeu, rekao je novinarima predstavnik za medije ruskog Ministarstva Igor Konašenkov.

- Pre oko sat vremena u ruskom ministarstvo pozvan je vojni ataše američke ambasade kome je zvanično uručena nota o tome da ruska strana od 8. aprila obustavlja ispunjavanje svojih obaveza u okviru Memoranduma o razumevanju između MO i Pentagona s ciljem sprečavanja incidenata i osiguravanja bezbednosti za letove aviona u okviru operacije u Siriji - rekao je on.

Konašenkov je dematovao izveštaje američkih medija o tome da je Rusija zadržala "crvenu liniju" sa Pentagonom.

Ranije danas portparol Pentagona kapetan Džef Dejvis je izjavio da je američka vojska unapred obavestila ruske snage o napadu na sirijsku vazduhoplovnu bazu i da u napadu nisu pogođeni delovi baze za koje se veruje da su u njima prisutni Rusi.

Državni sekretar SAD Reks Tilerson kazao je da Vašington "nije tražio nikakvu dozvolu od Moskve", prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RASTU TENZIJE U MEDITERANU Rusija poslala moćni brod "Admiral Grigorovič" ka AMERIČKIM RAZARAČIMA

Izvor: Blic, 08.Apr.2017

Nakon oštre osude američkog raketnog napada na sirijsku bazu blizu Homsa, rsuki zvaničnici najvili su da će pojačati sirijsku PVO. Potom je usledilo saopštenje ruskog ministarstva odbrane koje je najavilo da će od danas obustaviti "crvenu liniju" sa Pentagonom,a poslednji dokaz koliko se situacije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.