RASTE BROJ ŽRTAVA: U bombaškom napadu ispred škole u Avganistanu poginulo 58 ljudi, na stotine povređenih

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2021, 14:42

RASTE BROJ ŽRTAVA: U bombaškom napadu ispred škole u Avganistanu poginulo 58 ljudi, na stotine povređenih

Velika tragedija pogodila zemlju u subotu

Broj poginulih u eksploziji ispred škole u glavnom gradu Avganistana Kabulu popeo se na 58, saopštili su danas avganistanski zvaničnici, dok se doktori bore da pruže pomoć za još 150 povređenih.

Bombaški napad u subotu je uzdrmao šitsko naselje Dašt-e-Barči, a zajednica, koja je verska manjina u Avganistanu, bila je na meti militanata Islamske države i ranije, odnosno sunita.

#AFG “Girls school in west >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kabul attacked. At least 20 people murdered most of them young school children. At least 23 people wounded.”, multiple security officials in Kabul city tells me. pic.twitter.com/NU7C6dxgAk

— BILAL SARWARY (@bsarwary) May 8, 2021

Automobil-bomba je eksplodirala ispred škole Sajed Al-Šuhada u subotu, a kada su studenti istrčali napolje u panici, još dve bombe su eksplodirale.

Zvaničnici su dodali da je oko 150 ljudi ranjeno, dodavši da najviše žrtava ima među učenicama.

Truly an act of carnage as more than a dozen schoolchildren are killed and many more are wounded in a bomb blast at a Kabul school. Truly a senseless war! pic.twitter.com/EQpYRbxmU2

— Lotfullah Najafizada (@LNajafizada) May 8, 2021

Avganistanski predsednik Ašrasf Gani je u subotu optužio talibane za napad, ali je portparol talibana negirao umešanost u napad, rekavši da oni osuđuju bilo koji napad na avganistanske civile.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.