RASTE BROJ ZARAŽENIH ZDRAVSTVENIH RADNIKA: Lončar zabrinut, čak 59 je na bolničkom lečenju, ostali u izolaciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 15:56

RASTE BROJ ZARAŽENIH ZDRAVSTVENIH RADNIKA: Lončar zabrinut, čak 59 je na bolničkom lečenju, ostali u izolaciji

Na respiratoru je ukupno 184 pacijenta, u poslednja 24 preminulo je 10 osoba i ukupan broj preminulih je 452, a broj hospitalizovanih 4.716.

- Sada je ukupno 649 zdrvstvenih radnika zaraženo, a 59 je smešteno u bolnicama, ostali se nalaze u izolaciji - rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je na dašnojoj pres konferenciji Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa rekao i da je za dan u kovid ambulantama urađeno 2.798 pregleda, plus još 130 tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << noći.

- Još dan ili dva imaćemo povećanje broja zarženih, najviše zbog protesta - rekao je Lončar.

Pre tri dana imali smo ukupno 570 zaraženih zdravstvenih radnika. Tada je, kako je takođe rekao Lončar, oko 70 bilo na lečenju, a 500 pozitivnih u samoizolaciji. Lončar je izneo i podatke o najnovijem preseku o broju zaraženih.

- Danas imamo rekordan broj testiranih, 9.910 osoba, od toga su 392 pozitivne. Na respiratoru je ukupno 184 pacijenta, u poslednja 24 preminulo je 10 osoba i ukupan broj preminulih je 452, a broj hospitalizovanih 4.716 - rekao je Lončar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Crveni alarm u Prijepolju: Svi bolnički kapaciteti popunjeni, šest zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom

Izvor: SandzakPress.net, 17.Jul.2020

Prijepolje – Prijepoljska bolnica raspolaže sa 50 kreveta u izolacionim jedinicama sa nemogućnošću proširenja, a kapaciteti su skoro popunjeni. Trenutno je četvoro ljudi na respiratoru, a ustanova, ako za to bude imalo potrebe, poseduje i rezervne aparate. Broj lekara i medicinskih radnika je...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.