Izvor: B92, 18.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASPRAVE MEDJU VOJVODJANSKIM STRANKAMA

Novi Sad -- Na izbornoj skupstini koalicije Vojvodina koja je odrzana u Novom Sadu, novi-stari predsednik Dragan Veselinov rekao je da 5 godina nakon politickog raskola predstavlja dovoljno dugacak period da bi se antagonizmi iz proslosti prevazisli i poceli pregovori o eventualnoj saradnji. Dragan Veselinov je izvestacu B92 Nebojsi Gmizicu rekao da se u tom svetlu moze razumeti njegov poziv Nenadu Canku i Miodragu Isakovu da prisustvuju Skupstini: "Mi verujemo da nema razloga da se nastavalja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa raskolima, ionako smo svi u DOS-u. Ovo je bio korak dobre volje, nase zelje za pomirenjem. E sad, sto se drugi ne odazivaju tome, njih ce o tome pitati njihovi biraci", rekao je Veselinov.

Miodrag Isakov, predsednik Reformista, nije se odazvao pozivu Veselinova: "U ovom trenutku ja ne vidim da Koalicija Vojvodina radi nesto u interesu Vojvodine. Naprotiv, mislim da saucestvuje sa centralistickim snagama u sabotiranju vracanja autonomije Vojvodini. Dok je to tako, ne vidim nacina kako bi smo mogli saradjivati".

Veselinov je zatrazio izmene izbornog zakona i povecanja broja poslanika iz Vojvodine u republickoj Skupstini. "To bi povecanje bilo saobrazeno ekonomskoj snazi Vojvodine, nasem ekonomskom ucescu u privredi Srbije", kaze Veselinov.

Miodrag Isakov tvrdi da koalicija Vojvodina odmaze zalaganju Vojvodjanskih stranaka za punu autonomiju pokrajine. Ako se ovom stavu doda velika licna netrpeljivost izmedju Veselinova sa jedne i Nenada Canka i Isakova sa druge strane, onda se moeze reci da su u pravu oni koji tvrde da skore saradnje nece biti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.