Izvor: Press, 28.Mar.2018, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASPRAVA O ELEKTRONSKIM UDŽBENICIMA Poslanik DS: Deca nemaju ni za užinu. Šarčević: Država će dati tablete

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o Predlogu zakona o udžbenicima, prosvetnoj inspekciji, nacionalnom okviru kvalifikacija, kao i Predlogu zakona o e upravi i nacionanoj infrastrukturi geoprostornih podataka.
Foto:Blic.rs
Ministar prosvete Mladen Šarčević kazao je da se Predlogom zakona o udžbenicima omogućava proces digitalizacije nastavnog sadržaja i donošenje strategije korišćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << digitalnih udžbenika.
On je objasnio da se Predlogom zakona o Nacionalnom okviru kvalifikacija omogućava lakša mobilnost radne snage.
Foto: z. lončarević / RAS Srbija
Ministar Mladen Šarčević
Poslanik DS Radoslav Milojičić ukazao je danas da je ekonomska situacija u Srbiji takva da roditelji ne mogu da priušte užinu za decu, a ne tablete koji su neophodni za digitalne udžbenike, na šta mu je ministar Šarčević odgovorio da će se za to pobrinuti država.

Poslanici opozicije kritikovali su što se zakon donosi po hitnom postupku, a ukazali su da je ista vladajuća većina Zakon o udžbenicima usvojila 2015. godine, a sada se ponovo o tome raspravlja.

Oni smatraju da je vladajuća koalicija podnela preko 300 amandmana na Predlog zakona o Nacionalnom okviru kvalifikacija kako bi, po njihovoj oceni, onemogućili opoziciju da govori.
Obrazlažući Zakon o e upravi, ministar Branko Ružić je rekao da će komunikacija građana i administracije biti olakšana putem portala eUprava, dok će se zakonom o nacionalnoj infrastrukturi geoprostornih podataka omogućiti bolji poslovni ambijent.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.