RASPAD DŽONSONOVE VLADE?! Više od 30 službenika dalo otkaz u jednom danu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2022, 18:52

RASPAD DŽONSONOVE VLADE?! Više od 30 službenika dalo otkaz u jednom danu

Više od 30 službenika britanske vlade već je dalo otkaz za manje od jednog dana, prenosi Skaj njuz.

Niz ostavki u britanskoj vladi počeo je odlaskom u utorak sa pozicija dva ključna ministra u Džonsonovoj vladi - ministra finansija Rišija Sunaka i ministra zdravlja Sajida Džavida.

Nakon toga su ostavke podneli zamenici šefova raznih ministarstava, jedan broj parlamentarnih zamenika ministara i više od deset privatnih parlamentarnih sekretara britanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ministara.

Blumberg je ranije javio da će britanski konzervativci, usred masovnih ostavki, raspravljati u sredu o promeni pravila koja ne dozvoljavaju smenu premijera Borisa DŽonsona, glasanje o promeni rukovodstva stranke moguće je za nedelju dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.