RASIPNIK VESELINOVIĆ: Spiskao sindikalne pare da bi platio školarinu!

Izvor: Kurir, 05.Avg.2014, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASIPNIK VESELINOVIĆ: Spiskao sindikalne pare da bi platio školarinu!

Željko Veselinović dao 3.000 evra tuđeg novca za studije na Akademiji za ekonomiju u Čačku. Nakon što je smenjen, ukrao šifru za sajt sindikata i odjavio telefone

BEOGRAD - Nedavno smenjeni predsednik Ujedinjenih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović od sindikalnih para je sebi plaćao školarinu na Akademiji za poslovnu ekonomiju u Čačku, i to bez saglasnosti Glavnog odbora, koja je bila neophodna, saznaje Kurir od izvora bliskog sindikatu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

- Veselinović se upisao na tu privatnu akademiju jer je hteo da ima završen fakultet, i to je sve u redu, ali je problem što je školarinu plaćao sindikalnim parama, i to bez ičije saglasnosti! Školarina za jednu godinu koštala je 101.900 dinara, a on je platio tri godine, znači oko 3.000 evra iz sindikalne kase. Niko u sindikatu nije ni znao šta Veselinović radi. On je potpuno privatizovao taj sindikat i niko nije imao uvid u njegovo trošenje novca - priča izvor Kurira i dodaje da je Veselinović sam pisao naloge, potpisivao ih i pečatirao.

Plaćao i ispite

Školarina nije jedino što je Veselinović plaćao sindikalnim parama - tu su bili i putni troškovi do Čačka, knjige i ispiti.

- Pored tih 300.000 dinara za fakultet, Veselinović je od sindikalnih para plaćao i prijave ispita, knjige, kao i odlazak na polaganje u Čačak. Ko zna koliko je tu para otišlo na njegovo školovanje - kaže naš sagovornik.

Iz USS „Sloga“ tvrde da su se i sami iznenadili kad su sve Veselinovićeve fakture izašle na videlo.

- Da, tačno je. Našli smo fakture kojima je plaćao školarinu a da nikoga nije obavestio. To je bilo za školovanje od 2010. do 2012. godine, znači za tri školske godine. Školarina je samo delić propusta i problema koje je naš bivši predsednik pravio. I sada to nastavlja da radi tako što nam je ukrao šifru za sajt i pečate. Čak je pokušao da nam otkaže poslovni prostor, ali mu nije uspelo - kažu iz „Sloge“.

Lažna funkcija

Kako nezvanično saznajemo, Veselinović je s lažnom funkcijom i falsifikovanim pečatom odjavio fiksne i mobilne telefone ovog sindikata.

Željko Veselinović

TO JE BILA STIPENDIJA

Željko Veselinović je juče za Kurir istakao da je završio fakultet, a da je novac za školarinu u stvari bila stipendija sindikata.

- To je bila stipendija, dobio sam je ja i tadašnji potpredsednik Zlatko Bekić. O dodeli stipendije odlučivalo je Predsedništvo i naravno da je sve bilo regularno. Dogovor je bio da, ako ne završim fakultet, vratim novac, ali ja sam završio fakultet u roku - ponosno je rekao Veselinović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.